ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа Сумщині підскочили житлово-комунальні тарифи

На Сумщині підскочили житлово-комунальні тарифи

У Сумській області на тарифи на житлово-комунальні послуги різко зросли. В місцевій обладміністрації вважають, що таке підвищення цін нічим необґрунтовано.

На Сумщині тарифи на комунальні послуги зросли на 80%. Про це пише портал topgorod.com.

При цьому начальник управління житлово-комунального господарства Сумської ОДА Микола Войтенко заявляє про необґрунтованість такого подорожчання.

За словами Миколи Войтенка, перш ніж підвищувати тарифи, потрібно модернізувати тепломережі та житлові будинки, ввести в експлуатацію енергозберігаючі технології, і тільки потім, провівши необхідні економічні розрахунки, встановити тарифи, засновані на реальних витратах.

Начальник управління ЖКГ Сумської ОДА стверджує, що в результаті тариф може навіть зменшитися, особливо якщо скоротити втрати в мережах, які зараз складають 40%.

Також пан Войтенко наголошує, що подорожчання мотивували рівнем втрат в розмірі 160%, що насправді не відповідає дійсності. В тариф увійшла прокат автомобілів, чиїсь заробітні плати і багато іншого, що не повинні сплачувати громадяни.

Чиновник також вважає, що підвищення тарифів не повинно випереджати збільшення доходів громадян.

«Цей пункт засвідчений в законодавстві. Сумчани не зобов'язані оплачувати 40% втрат тепла в старих трубах, які не підлягали ремонту за два десятки років», - цитує Миколу Войтенко видання.

У свою чергу, директор КП «Сумижитло» Оксана Хорунженко заявила, що увійти в рамки тарифу можна тільки після необхідної модернізації та капітального ремонту житлового фонду.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», кілька десятків людей сьогодні вранці перекрили в Полтаві вулицю, де мешкає міський голова Олександр Мамай, вимагаючи знизити тарифи на житлово-комунальні послуги.

Згідно з рішенням міськвиконкому від 1 серпня «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» суми в платіжках полтавців за ЖКГ зросли в середньому в 2,5 рази.

 
Коментарі (0)