ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Сумщині з'явиться ВЕС за 1 млрд євро

На Сумщині з'явиться ВЕС за 1 млрд євро

У вітропарк на Сумщині інвестують 1 млрд єврової Тростянці побудують сонячну електростанцію, а в Шостці і Кролевці - біоелектростанціі, створивши 100 робочих місць

 

У вітропарк на Сумщині інвестують 1 млрд єврової Тростянці побудують сонячну електростанцію, а в Шостці і Кролевці - біоелектростанціі, створивши 100 робочих місць і вклавши 70 млн євро. Понад 1 млрд євро планується інвестувати у вітрову станцію в Білопіллі з виробництва енергії і водню.

Як повідомили член Адміністративної Ради Інвестиційного фонду ESE Invesment AG (Князівство Ліхтенштейн) Олаф Кнаппе і власниця компаній Nord Areal Energy GmbH (Штральзунд, Німеччина) Наталя Кнаппе, зараз вони планують співпрацю відразу по декількох напрямках в декількох містах Сумщини, передає Агробізнес Сегодня з посиланням на EcoTown.

«На свої проекти ми маємо інвестиційні гарантії Європейського Союзу, тому коли ми підпишемо договір про співпрацю, відразу почнемо будівництво. Ми плануємо створити тільки на виробництві в Шостці і Кролевці понад 100 робочих місць. Крім того, всі податки будуть залишатися на місцях », - підкреслив Олаф Кнаппе.

Також понад мільярд євро німецькі інвестори планують вкласти у вітрову станцію в Білопіллі, що разом з енергією буде виробляти водень. За інформацією інвесторів, це буде надсучасне виробництво. Завдяки вітряків буде проводитися до 2 тонн водню в годину.

«Німеччина номінувала України як свого стратегічного партнера з виробництва та експорту водню. А в Білопіллі прекрасна інфраструктура, є залізниця, тому є можливість налагодити експорт водню за кордон », - зазначив Олаф Кнаппе.

Німецькі інвестори запланували замкнутий цикл виробництва, тому обладнання для вітряків теж хочуть виготовляти на Сумщині - в Кролевці. Таке обладнання, а саме лопаті для вітряків, будуть використовуватися як для потреб області, так і на експорт.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися можливості виробництва сучасних акумуляторів, світильників для вуличного освітлення, автобусів, які замість пального використовують водень тощо.

«Ми даємо фінансування, свої технології - від вас тільки організаційні питання, сприяння в отриманні відповідних дозволів тощо. Ми хочемо побудувати заводи і фабрики в Україні, на Сумщині. Ваша область отримає не тільки передові технології в зеленій енергетиці, а й робочі місця та інвестиції », - додав пан Олаф.

Як ми повідомляли, вже почалися роботи з будівництва сонячної станції на площі 9 гектарів. Німецькі інвестори вже завезли сонячні панелі на майданчик, 32 фури вантажу в цілому.

 

 

 
Коментарі (0)