ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаНа термомодернізацію та забезпечення житлом виділили 30 млрд. грн.

На термомодернізацію та забезпечення житлом виділили 30 млрд. грн.

Кабінет міністрів заклав у державному бюджеті на 2022 р. у редакції законопроекту №6000 близько 30 млрд. грн. на забезпечення громадян житлом та його термомодернізацію.

 

Кабінет міністрів заклав у державному бюджеті на 2022 р. у редакції законопроекту №6000 близько 30 млрд. грн. на забезпечення громадян житлом та його термомодернізацію. Про це йдеться у матеріалах, опублікованих на офіційному сайті парламенту.

У законопроекті передбачено можливість поповнення статутного капіталу ПАТ "Українська фінансова житлова компанія" на суму до 30 млрд. грн. шляхом обміну акцій на облігації внутрішньої державної позики, передає УНІАН.

За інформацією ProfiDOM.com.ua це дозволить продовжити реалізацію фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян житлом за участю компанії. Крім того, буде розширено коло споживачів послуг із підвищення енергоефективності споживання енергоресурсів та реалізовано проекти щодо підвищення енергоефективності та енергозбереження у житловому секторі, зокрема, термомодернізація будівель та приміщень тощо.

"Це дозволить державі застрахуватися від подальшого зростання цін на енергоресурси та здобути справжню енергетичну незалежність. Вже у 2022 р. сотні тисяч сімей отримають можливість утеплити свої квартири та значно покращити якість свого житла", - йдеться у документі.

 

 

 
Коментарі (0)