ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНа Тернопільщині запустять сміттєсортувальну лінію за 2 млн. грн.

На Тернопільщині запустять сміттєсортувальну лінію за 2 млн. грн.

Тернопільські чиновники мають намір запустити сміттєсортувальну лінію за 2 млн. грн, яка простоює вже 7 років.

 

За повідомленням на офіційному сайті Тернопільської облради стало відомо, що голова обласної ради Віктор Овчарук   побував у Скалаті, де знаходиться сміттєзвалище. Відповідно до укладеного договору сміттєсортувальна лінія ще три роки тому повинна була розпочати роботу. Окрім  сортування тверді відходи повинні були утилізуватись.

Варто також додати, що Скалатське сміттєзвалище має ліцензію на утилізацію. 

«Куплена ще в 2009 році за 2 млн. грн. з обласного бюджету, а це кошти громади, техніка без діла простоює. ЇЇ необхідно запустити, тим більше, що проблема утилізації сміття актуальна як для Тернопільщини, так і для всієї України», – наголосив Овчарук.

У місячний термін Скалатська міська рада повинна розглянути дане питання та провести громадські слухання, щоб дійти остаточного висновку в цій ситуації.

«Опісля ми зорганізуємо зустріч усіх зацікавлених сторін, - підсумовує результати перемовин очільник обласної ради. – У разі відмови від проекту обласна рада як власник лінії передасть її іншій громаді, де і працюватиме підприємство. У такому разі працевлаштовані будуть члени того міста, яке буде готове до співпраці, і додаткові надходження йтимуть у його бюджет», - додав Віктор Овчарук.

Варто зазначити, що місцеві жителі поки що погоджуються переробляти лише власне сміття, а це лише десята частина від потужностей лінії

 

 
Коментарі (0)