ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа ТЕС через низькі запаси палива прийдуть перевірки

На ТЕС через низькі запаси палива прийдуть перевірки

Національна комісія з енергетики й тарифів проведе невиїзні позапланові перевірки на низці ТЕС, зокрема, ПАТ «Центренерго» та компаній ДТЕК

 

Національна комісія з енергетики й тарифів проведе невиїзні позапланові перевірки на низці ТЕС, зокрема, ПАТ «Центренерго» та компаній ДТЕК.

Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Перевірки здійснюватимуть на електростанціях «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Західенерго», «Донбасенерго», «Центренерго» та «ДТЕК Східенерго».

Регулятор повідомив, що отримав звернення оператора системи передачі «Укренерго» від 28.10.2021 щодо відсутності збалансованого постачання вугілля на ТЕС та зростання кількості позапланових ремонтів енергоблоків.

Це унеможливлює забезпечення сталої роботи енергооб’єднання та стабільне електропостачання споживачів, стверджують в Укренерго.

Оператор повідомляє, що поставки вугілля на ТЕС не відповідають потребам, а вугільні склади інтенсивно спрацьовуються. Поточні вугільні запаси майже в п’ять разів нижчі минулорічних: через відсутність палива 20 одиниць обладнання ТЕС потужністю 7 782 МВт перебували поза роботою/резервом на 26 жовтня.

Крім того, Укренерго вказує на неналежний технічниий стан обладнання ТЕС. Так, на 26 жовтня в аварійних ремонтах перебували 4 одиниці обладнання загальною встановленою потужністю 890 МВт.

Все це призводить до дисбалансу між виробленою та споживаною електроенергією та до загрози відключення споживачів електроенергії.

З огляду на це Укренерго просить регулятора провести позапланові перевірки Ліцензійних умов щодо виробництва електроенергії генеруючими компаніями ТЕС.

 

 

 
Коментарі (0)