ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа українців чекають штрафи за несплату ЖКП

На українців чекають штрафи за несплату ЖКП

Більшість українців своєчасно платять за комунальні послуги, але є й відсоток громадян, які систематично ухиляються від цього зобов’язання та накопичують борги

 

Більшість українців своєчасно платять за комунальні послуги, але є й відсоток громадян, які систематично ухиляються від цього зобов’язання та накопичують борги. До яких наслідків це може призвести, йдеться в матеріалі видання focus.

Відповідно до частини першої статті 26 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” у разі несвоєчасного здійснення платежів споживачеві нараховується пеня. Розмір штрафної санкції – 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. При цьому, загальний розмір пені не може перевищувати 100% боргу.

Водночас енергетичний експерт Юрій Корольчук не виключає, що у боротьбі з боржниками можуть піти на додатковий крок – обмеження постачання послуг. Причому відключати можуть не лише світло та воду, а й опалення.

“Думаю, що почнуть із “середніх” боржників. Відрізати дрібних споживачів одразу не будуть, бо це досить невеликі суми“, – заявив він.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко вважає, що вирішити проблему боргів за комунальні послуги не вийде запровадження штрафів чи відключення послуг. Єдиний правильний шлях – проведення повноцінної реформи комунального господарства.

 

 

 
Коментарі (0)