ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа українському ринку електроенергії немає умов для конкуренції - ЄБРР

На українському ринку електроенергії немає умов для конкуренції - ЄБРР

Умов для створення конкурентних відносин між виробниками електроенергії у новому ринку, який має запрацювати в Україні з 1 липня, наразі немає

Умов для створення конкурентних відносин між виробниками електроенергії у новому ринку, який має запрацювати в Україні з 1 липня, наразі немає. 

Про це на конференції Європейської Бізнес Асоціації "Реформа ринку електричної енергії" заявила старший банкір департаменту електроенергії Представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Ольга Єрьоміна.

"Досягне Україна мети конкуренції? Давайте будемо реалістами - галузь олігопольна. Ми знаємо основних гравців на ринку. Ми знаємо, що "Енергоатом" продає електроенергію за регульованим тарифом 56,6 копійки, а тепловий тариф більше ніж удвічі більший. Тепловий тариф формуватиме ринкову ціну", - сказала вона. "Безпосередніх умов для конкуренції наразі немає", - зазначила Єрьоміна.

Як повідомлялось, у середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить обирати постачальників електроенергії. Перші торги електроенергією в новоутворених сегментах ринку мають стартувати в Україні 1 липня 2019 року.

 

 
Коментарі (0)