ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа утеплення житлового фонду необхідно десятки мільярдів

На утеплення житлового фонду необхідно десятки мільярдів

Мінрегіон підрахував вартість проведення термомодернізації житлового фонду України. У№ відомстві заявляють, що коштуватиме близько 50 млрд грн. Втім у проведення енергоефективних зацікавлені не лише держава, а й донори та інвестори

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зазначають, що для проведення термомодернізації житлового фонду в Україні необхідно 40-45 млрд грн. Про це в ході брифінгу повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк.

«Для термомодернізації в цілому, з у рахуванням того, що тільки багатоповерхівок в Україні більше 80 тис., необхідно 40-45 млрд грн. Це з урахуванням того, що жилий фонд в Україні будувався у 60-70 роках, і роботи по утепленню дійсно багато», - сказав він.

Втім, за словами посадовця, у проведенні енергоефективних заходів зацікавлені держава, донори та інвестори. Адже це автоматично позбавить Україну від залежності від поставок газу.

Як повідомляла «Україна Комунальан» раніше, влада пропонує українцям створювати ОСББ та долучатися до програми з енергоефективності. Чиновники запевняють, що таким чином утеплення житла громадян буде вигіднішим. Загалом ОСББ беруть кредити на заміну вікон у під'їздах, модернізацію систем освітлення, встановлення лічильників теплової енергії, регулятори теплового потоку за погодними умовами. У середньому розмір таких кредитів становить від 100 до 200 тисяч гривень.

 
Коментарі (0)