ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа відновлення ДніпроГЕС знадобляться роки

На відновлення ДніпроГЕС знадобляться роки

Розміри ушкоджень на Дніпровській ГЕС ще потребують ретельного обстеження, проте наразі вже відомо, що для відновлення станції знадобляться роки
Розміри ушкоджень на Дніпровській ГЕС ще потребують ретельного обстеження, проте наразі вже відомо, що для відновлення станції знадобляться роки, про це розповів гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго", Ігор Сирота.
 
"Ми вже розуміємо, що ДніпроГЕС виведено з ладу на тривалий час. Поки що ми ще не можемо детально розповісти і зрозуміти, що і скільки, але вже розуміємо, що для того, щоб станцію відновити до стану, який був до ракетного удару, знадобляться роки", - сказав гендиректор.
 
Поки що на станції не можна розібрати всі завали, оскільки і перекриття, і стіни з підкрановими балками нахилилися на машинний зал. Необхідно демонтувати верхню частину машзалу, щоб можна було дістатися до нижньої.
 
Ситуація на самій дамбі ДніпроГЕС контрольована, загрози прориву немає.
 
"Сама дамба на сьогоднішній день не пошкоджена. Лише пошкоджено підкранові балки, розташовані на дамбі, і мостовий перехід", - зазначив Сирота.
 
Фахівці "Укргідроенерго" разом із відповідними службами намагатимуться якнайшвидше відновити мостовий перехід.
 
Як пояснив CEO, ДніпроГЕС була найбільшою станцією Дніпровського каскаду і після ракетного удару енергосистема країни втратила 1 тис. МВт маневреної потужності.
 

Нагадаємо, ДніпроГЕС унаслідок масованої російської атаки вранці 22 березня призупинила свою роботу. При цьому частина станції, а саме ГЕС 2, через пряме попадання ракет перебуває в критичному стані. 

 
Коментарі (0)