ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа відновлення економіки країни після коронакризи потрібно два роки

На відновлення економіки країни після коронакризи потрібно два роки

2021 року Україну очікує відновлення економіки, зниження безробіття та зростання зарплат. Однак, повністю надолужити втрати від коронакризи вдасться тільки 2022-го

 2021 року Україну очікує відновлення економіки, зниження безробіття та зростання зарплат. Однак, повністю надолужити втрати від коронакризи вдасться тільки 2022-го.

За підсумками цьогоріч українська економіка втратить 6% ВВП. Наступного року очікується зростання приблизно на 4%. Споживчі ціни зростуть на 4,1% за підсумками 2020-го, що нижче цільового діапазону Нацбанку (5% +/-1 п.п.), йдеться в Інфляційному звіті Національного банку за жовтень.

За даними звіту, очікується поліпшення ситуації на ринку праці. Рівень безробіття поступово повертатиметься на докризові показники.

Також у НБУ спрогнозували підвищення доходів українців. Номінальна зарплата підвищиться на майже 9% 2020 року і на 16% наступного. Реальна – на 6,2% і 9,5% відповідно.

Важливо зазначити, що для реалізації прогнозу є 2 важливі умови: продовження співпраці з МВФ та відсутність у майбутньому жорстких карантинних обмежень як в Україні, так і у світі.

 

 

 
Коментарі (0)