ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа вихід з поточної кризи знадобиться 3 роки - Експерт

На вихід з поточної кризи знадобиться 3 роки - Експерт

В цьому році, згідно з прогнозом, буде справжня кризова ситуація: зарплати впадуть, а ціни зростуть

Про це повідомляє президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, пише "Главред".

За його словами, через карантин і паніки економіка "розвалиться в прах". А на її відновлення піде не менше трьох років.

"Навіть не сподівайтеся, що з закінченням карантину закінчаться і проблеми. У цьому році все буде дуже погано: і курс буде ненормальним, і ціни істотно виростуть, і реальна зарплата впаде ... По суті, буде справжнісінька кризова ситуація. В 2021 році, можливо , ситуація трішечки стабілізується, а через два роки і більше можуть стати помітні якісь поліпшення", - заявляє аналітик.

Охріменко пояснює, чому в даний час "лихоманить" курс гривні і що буде далі. За його словами, не можна точно спрогнозувати, що буде відбуватися з гривнею, через паніку.

"У нашій країні що не день, то нові" реформи "(нові заборони і обмеження). А будь-яка заборона і будь-яке обмеження тільки сприяє наростанню паніки, через яку що країну в цілому, що курс її національної валюти зокрема буде лихоманити" , - зазначає експерт.

Паніка стає сильнішою проблемою, ніж сам карантин, згадати тільки "страшилки" про 100-200 гривень за долар: "Через паніку гривня падає, і ми своїми руками ховаємо економіку", - журиться Охрименко.

До слова, зовсім інакше йдуть справи в сусідній Польщі.

"Україна не є нафтовидобувної країною! Як у нас може бути девальвація. Це маячня! У тій же Польщі зараз девальвації немає - там, навпаки, ревальвація. Це ще раз говорить про те, що наша влада власними руками розвалює економіку", - почерківает аналітик , додавши, що це "не світова криза, а український".

Раніше ми повідомляли, інший економічний експерт Віктор Суслов поділився схожими думками про вплив карантину.

"Неминуче ці заходи (карантин, - прим.ред.) Приведуть і до зниження життєвого рівня українців, змусивши їх витрачати значну частину своїх заощаджень, у кого вони є, на те, щоб жити. І змусивши голодувати тих, у кого заощаджень немає» , - зазначив Суслов.

 

 
Коментарі (0)