ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа вихідних очікується профіцит електроенергії в мережі

На вихідних очікується профіцит електроенергії в мережі

Енергосистема України пережила весь поточний робочий тиждень з нульовим дефіцитом потужності у мережі

 

Енергосистема України пережила весь поточний робочий тиждень з нульовим дефіцитом потужності у мережі. Сьогодні та на вихідних наша енергосистема працюватиме навіть з її резервом. 

Про це повідомив очільник українського Міненерго Герман Галущенко. 

Резервні обсяги в мережі з’являться завдяки традиційному зменшенню споживання електроенергії у вихідні. Також нині в країні функціонують всі види електростанцій, у світлий час доби активно працює ВДЕ-генерація. Україна продовжує імпортувати електроенергію, однак зараз – в незначних обсягах. 

Нульовий дефіцит дає змогу “Укренерго” не доводити до областей добові ліміти споживання. Проте обмеження досі застосовуються на Одещині. В Одесі та області після ракетного обстрілу та аварій на обладнанні були запроваджені оновлені графіки вимкнень світла. Ознайомитись із ними можна тут. 

Мережеві обмеження напередодні застосовувались у Києві, Київській та Житомирській областях

Нагадаємо, радниця міністра енергетики Лана Зеркаль пояснила, чому українці ось уже майже тиждень живуть без вимкнень світла та розповіла, з якої причини раніше вимикались певні енергоблоки на атомних електростанціях України.

Водночас у ДТЕК закликають людей занадто рано не радіти. В компанії попередили про можливість повторного виникнення дефіциту потужності в мережі. Ситуацію в енергосистемі України, за її даними, досі не можна назвати стабільною, до того ж скоро за планом мають відбутися регламентні роботи на деяких блоках атомної та теплової генерації. І це на додачу до того, що в  75% теплової генерації пошкоджено або зруйновано ворожими обстрілами.

 

 

 
Коментарі (0)