ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа вінницькому звалищі вироблятимуть електроенергію

На вінницькому звалищі вироблятимуть електроенергію

На вінницькому полігоні ТПВ вироблятимуть електроенергію та тепло з біогазу. Це дозволить вже цього року опалювати побутові приміщення робітників, які працюють на сортувальній станції звалища.

У Вінниці, на міському полігоні твердих побутових відходів, будуть виробляти електроенергію з біогазу. Це стало можливим завдяки блочно-модульній електростанції, яка була встановлена за кошти інвестора. Про це повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

Так, електростанція буде виробляти до 1мВт/год електроенергії та 1,2 мВт/год теплової енергії вже з травня. Запустять установку через 2 тижні, однак для виходу на повну потужність необхідно розширити мережу свердловин метану. Крім цього, обговорюється питання встановлення на полігоні сонячних колекторі.

Робота цієї електростанції забезпечить зниження загазованості повітря у навколишніх населених пунктах та зменшить кількість пожеж на полігоні.

«Після підключення до державних мереж видача електроенергії буде відбуватися в мережу 10 кВ ПАТ «Вінницяобленерго», здійснюватиметься через підвищувальну ТП 0,4/10 кВ потужністю 1600 кВА. Вироблена електроенергія реалізовуватиметься за «зеленим тарифом». Над цим зараз спільно працюють представники інвестора, підприємства «ЕкоВін», керівництво міської ради та ПАТ «Вінницяобленерго», - йдеться у повідомленні.

Вироблена теплова енергія вже цього року буде використовуватися для опалення побутових приміщень робітників, які працюють на сортувальній станції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, звалище твердих побутових відходів, що знаходиться в Обухівському районі Київської області реконструюють у стисліші терміни. Таке розпорядження дали в КМДА.

 
Коментарі (0)