ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа ЗАЕС сталося аварійне відключення енергоблоку

На ЗАЕС сталося аварійне відключення енергоблоку

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС, Енергодар, Запорізька область) у понеділок о 7:30 відключила енергоблок №3 від мережі через спрацювання захисту від внутрішніх пошкоджень генератора
Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС, Енергодар, Запорізька область) у понеділок о 7:30 відключила енергоблок №3 від мережі через спрацювання захисту від внутрішніх пошкоджень генератора.
 
Про це йдеться в повідомленні ЗАЕС, передають Українські Новини.
 
"25 лютого 2019 року о 7:30 енергоблок №3 Запорізької АЕС дією захисту від внутрішніх пошкоджень генератора відключений від мережі", - йдеться в повідомленні.
 
Зараз на ЗАЕС у роботі знаходяться 5 енергоблоків.
 
Сумарна потужність генераторів становить 4315 МВт.
 
Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.
 
Радіаційний фон в районі розташування ЗАЕС та в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.
 
Нагадаємо, 22 грудня 2018 року Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно, вилучене в ході обшуків на території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС, Енергодар, Запорізька область), а саме на 3 695 протигазів.
 
Протигази були арештовані в рамках розслідування справи за фактом заволодіння державними коштами в розмірі понад 5,2 млн гривень, за ч. 5 ст.191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу.
 
У злочині підозрюються посадові особи ЗАЕС, а також НАЕК "Енергоатом".
 
Коментарі (0)