ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа зарплатах чиновників в Кабміні планують заощадити 1,5 мільярда

На зарплатах чиновників в Кабміні планують заощадити 1,5 мільярда

Кабінет Міністрів розраховує заощадити 1,5 млрд гривень за рахунок обмеження зарплат чиновників 10 розмірами мінімальної зарплати

Кабінет Міністрів розраховує заощадити 1,5 млрд гривень за рахунок обмеження зарплат чиновників 10 розмірами мінімальної зарплати, або 47,2 тис. Гривень, на час карантину.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив в ході телепередачі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передають Українські Новини.

"Коли йшла дискусія в парламенті, яким методом підходити, ми вважали яку суму виграє українське суспільство від подібних дій - скорочення заробітних плат чиновників. Так ось, в тому випадку, який реалізований зараз, спільно з парламентом було відпрацьовано, абсолютна сума вийшла більшою, яка також направлена ​​до фонду на боротьбу з коронавірусів. тобто це джерело, який дав більш 1,5 млрд гривень, які кладуться в фонд боротьби з коронавірусів, державний фонд ", - сказав Шмигаль.

Раніше він повідомив, що Кабмін пропонує до кінця 2020 року скоротити наполовину зарплату чиновникам, які отримують понад 47 тис. Гривень, і зменшити на 30% зарплату і винагороду керівникам і членам наглядової ради держпідприємств і держкомпаній.

У той же час у внесеному Кабміном у Верховну Раду законопроекті про зміни до держбюджету на 2020 рік передбачено з 1 квітня і до завершення карантину обмежити зарплату і грошове забезпечення працівників бюджетних установ 10 розмірами мінімальної зарплати, або 47,2 тис. Гривень.

 

 
Коментарі (0)