ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНабрали чинності зміни до порядків затвердження інвестиційних програм тепло- та водопостачаючих підприємств

Набрали чинності зміни до порядків затвердження інвестиційних програм тепло- та водопостачаючих підприємств

Відповідні зміни передбачають забезпечення доступу споживачів до інформації про інвестиційні програми та порядок надання до них пропозицій.
Зміни до порядків розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 04.08.2016 № 1372, сьогодні офіційно оприлюднені в «Офіційному віснику України» за № 75, ст. 2537.
 
Ці Зміни набрали чинності з дня їх офіційного опублікування.
 
Метою ухвалення Змін є приведення положень Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання та Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення у відповідність до вимог Закону України «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, центрального постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення».
 
Відповідні зміни передбачають забезпечення доступу споживачів до інформації про інвестиційні програми та порядок надання до них пропозицій.
 
Ліцензіат під час оприлюднення проекту інвестиційної програми обов’язково зазначає строк, протягом якого від споживачів приймаються пропозиції, а також повідомляє місцезнаходження ліцензіата, за яким необхідно їх подавати.
 
Строк, протягом якого від споживачів приймаються пропозиції, встановлюється ліцензіатом, але він не може бути меншим за 14 календарних днів та більшим, ніж 30 календарних днів з дня розміщення проекту інвестиційної програми.
 
Постанова № 1372 зареєстрована у Міністерстві юстиції України 01.09.2016 за № 1208/29338.
 

Також варто зазначити, що постанова № 1372 оприлюднена на офіційному веб-сайті НКРЕКП і розміщена в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».

Для відкриття своєї справи, кожна фізична особа має пройти етапи реєстрації. Це забезпечує забезпечує захист від держави. Вашій увазі представлена реєстрація юридичних осіб. Більш детально ознайомитися з інформацією можна на сайті http://consulting-ukr.com.

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
30 Вересня 2016 p. 18:18
Від кожної багатоповерхівки або хрущівки виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. Самі двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. -----------------------------------------------------------------------------------------------------А потім за цю вилиту на вулицю воду платять споживачі, квартири яких не обладнані лічильниками води.
Коля Пухов
30 Вересня 2016 p. 18:25
Ціна лічильника закладена у тариф і до 2018 року в усіх квартирах будуть безплатно встановлені лічильники холодної води.
Коля Пухов
30 Вересня 2016 p. 18:29
Восени також, як не дивно, поливають. Причому роблять це досить хитро: двірник кран відкриває і відходить від нього на іншу сторону будинку, наче вона тут ні до чого...