ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНАБУ виявило розкрадання бюджетних коштів із національного проекту «Якісна вода»

НАБУ виявило розкрадання бюджетних коштів із національного проекту «Якісна вода»

Національний проект «Якісна вода» передбачав забезпечення 80% населення України безпечною водою, монтаж автоматичних комплексів очищення та продажу води колективного користування в безпосередній близькості від місць проживання населення.
У середу, 02 серпня 2017 року, детективами Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримано керівника суб’єкта підприємницької діяльності, який упродовж 2012 – 2014 років спільно із службовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та державного підприємства «Державна інвестиційна компанія» заволоділи грошовими коштами, передбаченими в державному бюджеті для реалізації національного проекту «Якісна вода» в сумі 94,2 млн. гривень.
 
Національний проект «Якісна вода» передбачав забезпечення 80% населення України безпечною водою, монтаж автоматичних комплексів очищення та продажу води колективного користування в безпосередній близькості від місць проживання населення. У рамках реалізації проекту мало відбутися будівництво 23 000 групових та локальних систем очистки питної води у 20-ти ключових регіонах України.
 
За дорученням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вказаній особі детективами повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

 
Коментарі (0)