ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНабув чинності Порядок відключення споживачів від ЦО та постачання гарячої води

Набув чинності Порядок відключення споживачів від ЦО та постачання гарячої води

Порядком передбачається відключення від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води не лише власників будинків, а й власників окремих квартир і нежитлових приміщень у випадках, передбачених Законом України «Про житлово-кому
17 вересня 2019 року в Офіційному віснику України був опублікований та набув чинності наказ Мінрегіону №169 від 26.07.2019, яким затверджено новий Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення (ЦО) та постачання гарячої води (ПГВ).
 
Порядком передбачається відключення від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води не лише власників будинків, а й власників окремих квартир і нежитлових приміщень у випадках, передбачених Законом України «Про житлово-комунальні послуги».
  • Власники квартир та нежитлових приміщень багатоповерхівки мають право відключити свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ПГВ та встановити систему індивідуального теплопостачання, якщо не менше 50% квартир та нежитлових приміщень цього будинку відключені від цих систем.
  • Відключення має відбуватись у міжопалювальний період і не пізніше 1 жовтня.
  • Рішення щодо відключення приймається органом місцевого самоврядування за письмовою заявою власника (співвласника), а не постійно діючою комісією, яка віднині є лише консультативно-дорадчим органом. У Порядку визначено терміни засідання та оприлюднення результатів роботи цієї комісії.
  • Також на офіційних веб-сайтах органів місцевого самоврядування та виконавців відповідних компослуг має бути розміщена інформація про перелік багатоквартирних будинків, у яких не менше ніж половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена від ЦО та ПГВ.

Нагадуємо, наказ Мінрегіону №4 від 22.11.2005 «Про затвердження Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання» втратив чинність. 

 
Коментарі (0)