ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНацкомісія дозволила транзит газу за чинним контрактом з «Газпромом»

Нацкомісія дозволила транзит газу за чинним контрактом з «Газпромом»

Нацкомісія дозволила до березня здійснювати транзит газу за чинним контрактом з «Газпромом». Втім, коли договірні відносини приведуть у відповідність до законодавства, врахують різницю в тарифах.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, дозволила НАК «Нафтогаз України» і ПАТ «Укртрансгаз» до 1 березня 2016 року здійснювати транзит природного газу відповідно до існуючих контрактів із ПАО «Газпром». Відповідне рішення було прийнято 11 лютого на засіданні Комісії.

Як зазначається, це зумовлено тим, щоб уникнути переривання транзиту природного газу по території України.

Водночас НКРЕКП зобов'язала «Нафтогаз» у найкоротші терміни привести договірні відносини з «Газпромом» у частині транзиту природного газу у відповідність до законодавства.

«Хочу зазначити, що, згідно з рішенням від 29 грудня 2015 року, тарифи все одно діють із 1 січня 2016 року, і при проведенні цієї договірної кампанії необхідно врахувати різницю, яка складеться в період дії тимчасових положень», - наголосив глава Нацкомісії Дмитро Вовк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Газпром» повинен цього року подати відзив на позов «Нафтогазу» до Стокгольмського арбітражного суду щодо газових контрактів. Позовні заяви Україна подала щодо постачання і транзиту газу.
 

 
Коментарі (0)