ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНацкомісія оштрафувала «ДТЕК Київські регіональні електромережі»

Нацкомісія оштрафувала «ДТЕК Київські регіональні електромережі»

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг на засіданні ухвалила рішення оштрафувати ПАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі" на 85 тис. грн

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг на засіданні 24 лютого ухвалила рішення оштрафувати ПАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі" на 85 тис. грн.

Як повідомляє пресслужба Нацрегулятору, компанію після перевірки оштрафували за "недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії".

Підставою для перевірки стало звернення замовників послуг з приєднання щодо недотримання процедури надання ліцензіатом послуги з приєднання електроустановки замовника до системи розподілу електроенергії, а також недотримання показників якості послуг з розподілу електроенергії.

Крім штрафу НКРЕКП зобов'язала "ДТЕК Київські регіональні електромережі" до 30 квітня 2021 року:

  • привести свої дії по відношенню до споживачів у відповідність нормам нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електроенергії, шляхом надання послуг з приєднання електроустановок до електромереж з оформленням актів відповідних прийому-передачі;
  • привести свої дії по відношенню до споживачів у відповідність до вимог Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання шляхом компенсації за недотримання гарантованого стандарту.

Нагадаємо, акціонери "Київенерго" в кінці 2017 року вирішили виділити зі складу компанії оператора систем розподілу - ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", передавши йому на баланс права, зобов'язання та майно для реалізації дистрибуційного бізнесу. Компанія входить в холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

 
Коментарі (0)