ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНацкомісія відзвітувала про оснащення українців лічильниками газу

Нацкомісія відзвітувала про оснащення українців лічильниками газу

В Нацкомісії відзвітували про оснащення населення лічильниками природного газу. Найменше приладами обліку палива охоплена група споживачів, яка має лише газову плиту. Найбільше – абоненти з газовими котлами.

В Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, відзвітували про оснащення населення лічильниками природного газу. 

Зокрема, згідно з повідомленням Нацкомісії, облік палива для споживачів, які мають газові котли забезпечено на 100% (6,5 млн абонентів, споживання газу 12,9 млрд куб. м). 
 
Облік палива для споживачів з газовою колонкою та плитою забезпечено на 72% (620 тис. абонентів). Зазначимо, до кінця 2015 року за кошти облгазів планується збільшити облік до 100%. Наразі абонентів без обліку 238 тис., або 28%. Споживання газу 0,6 млрд куб. м.
 
Облік палива для споживачів, у яких тільки газова плита, забезпечено на 25% (934 тис. абонентів). До кінця поточного року за кошти облгазів планується збільшити даний показник до 100%. Загадом абонентів відповідної групи споживачів 3,8 млн, без обліку - 2,9 млн, або 75%. Споживання газу 0,957 млр куб. м.
 
Натисніть для збільшення 
 
У повідомленні НКРЕКП зазначається, що 13,5 млрд з 14 млрд куб. м газу (або 96% обсягів газу)  обліковуються лічильниками у населення. 
 
«Ті, хто найбільше споживають газу (96%), мають можливість контролювати обсяги споживання. Ті, хто не мають лічильників газу, платять за фіксованими нормами», – пояснили в Нацкомісії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НКРЕКП пропонує на законодавчому рівні врегулювати механізм забезпечення 100% комерційного обліку у сферах теплопостачання та водопостачання. Відповідні заходи дозволять забезпечити раціональне використання ресурсів.
 
Коментарі (0)