ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНацкомісія запровадить нові стандарти електропостачання

Нацкомісія запровадить нові стандарти електропостачання

Нацкомісія з держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг заявила про намір помітно розширити існуючий перелік стандартів якості електропостачання

Нацкомісія з держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг заявила про намір помітно розширити існуючий перелік стандартів якості електропостачання. Також буде розглянуто і змінений механізм отримання компенсацій, коли споживач недоотримав електроенергію.

До порядку денного засідання Комісії, яке відбудеться 12 серпня, включено розгляд проекту постанови НКРЕКУ про внесення змін до порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та компенсацій споживачам за їх неотримання (постанова №375 від 12 червня 2018 року).

Раніше були прийняті зміни до Кодексу системи розподілу, а також і до Кодексу комерційного обліку електроенергії - вони стосувалися необхідності удосконалення порядку. Зміни відображені в постановах НКРЕКУ №310 і №311 від 14 березня 2018 р

Всі зміни повинні гарантувати споживачеві чіткі стандарти і механізми дії у випадках недоотримання електрики або інших обставин, так чи інакше пов'язаних з неякісними послугами від постачальника. Стандарти будуть різнитися для міської та сільської місцевості і різних категорій споживачів.

Раніше повідомлялося про те, що НАБУ купує електроенергію на 50% дорожче, ніж це роблять інші споживачі з числа державних організацій.

 

 
Коментарі (0)