ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацрегулятор на завтрашньому засіданні має намір перерахувати «зелені» тарифи

Нацрегулятор на завтрашньому засіданні має намір перерахувати «зелені» тарифи

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг на своєму завтрашньому засіданні має намір перерахувати «зелені» тарифи
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг на своєму завтрашньому засіданні має намір перерахувати «зелені» тарифи.
 
Про це йдеться в порядку денному, розміщеної на сайті регулятора.
 
Відзначається, що, з огляду на передбачені з 1 серпня законом про умови підтримки ВДЕ понижуючі коефіцієнти до встановлених раніше зеленим тарифами, виникає необхідність їх перерахунку для суб'єктів господарської діяльності.
 
Нагадаємо, що законопроект №3658 був прийнятий 288 голосами у другому читанні і в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.
 
«Зелений» тариф для сонячних електростанцій (СЕС), введених в експлуатацію в період з 1 липня 2015 року по 31 грудня 2019 року і потужністю більше 1 МВт зменшений на 15%. Для вітрових станцій (ВЕС) тариф зменшено на 10%.
 
Для СЕС потужністю до 1 МВт, введених в експлуатацію з 1 липня 2015 року по 31 грудня 2019 року, тариф буде знижено на 7,5%, а не на 10%, як було зазначено в прийнятій в першому читанні версії законопроекту.
 
Для всіх об'єктів ВДЕ, запущених до 1 липня 2015 року, встановлюється граничний «зелений» тариф на рівні зниженого на 15% тарифу для наземних СЕС з встановленою потужністю понад 10 МВт, які були введені в експлуатацію до 31 березня 2013 року.
 

Для нових СЕС, які будуть запущені з 1 серпня 2020 року «зелений» тариф буде зменшений на 50%. 

 
Коментарі (0)