ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНацрегулятор прийняв постанову, якою призупинив імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Нацрегулятор прийняв постанову, якою призупинив імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

НКРЕКП доручила анулювати всі результати річних аукціонів, на яких розподілено пропускну спроможність на 2020 рік
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила постанову “Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”, про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
НКРЕКП доручила анулювати всі результати річних аукціонів, на яких розподілено пропускну спроможність на 2020 рік у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства, та відшкодувати кошти, сплачені за пропускну спроможність.
 
Також Комісія доручила обмежити до 0 МВт доступну пропускну спроможність, що буде пропонуватися на місячних та добових аукціонах у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства.
 

У Нацрегуляторі вважають, що безпека постачання електричної енергії у короткостроковій перспективі, враховуючи ситуацію, пов’язану з поширенням коронавірусу, може бути порушена, що, в свою чергу, може призвести до неконтрольованих наслідків. 

 
Коментарі (0)