ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНацрегулятор прийняв уточнення для виробників електрики щодо отримання ліцензій

Нацрегулятор прийняв уточнення для виробників електрики щодо отримання ліцензій

НКРЕКП прийняла постанову "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії". Зміни прийняті з метою вдосконалення діючих Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії”.
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг прийняла постанову "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії".
 
Про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
“Ці зміни прийняті з метою вдосконалення діючих Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії”, - йдеться у повідомленні.
 
Новою постановою, зокрема:
  •  доповнено перелік документів, які подаються до заяви про отримання ліцензії здобувачем ліцензії;
  •  копія документа, що посвідчує готовність заявленого об’єкта електроенергетики до експлуатації, виданого відповідно до законодавства в сфері регулювання містобудівної діяльності;
  •  інформація про підтвердження відсутності здійснення контролю за діяльністю підприємств, резидентів держав, що здійснюють збройну агресію проти України;
  •  уточнена форма заяви про отримання ліцензії, відомості про місце і засобах здійснення господарської діяльності з виробництва електричної енергії, а також встановлені форми заяв про призупинення дії власної ліцензії повністю або частково і відновлення дії ліцензії.
Нагадаємо, 20 травня уряд частково змінив Положення про покладення спецобов’язків на учасників ринку електроенергії, а також Порядок проведення електронних аукціонів з продажу електроенергії за двосторонніми договорами.
 
Ці зміни передбачені переліком заходів, необхідних для стабілізації ситуації в енергетичному секторі, затверджених Антикризовим енергетичним штабом. Вони, зокрема, зменшують обов’язкову частку продажу електроенергії НАЕК "Енергоатом" у рамках механізму ПСО та надають право ДП "Гарантований покупець" продавати електроенергію за двосторонніми договорами.
 

Пізніше в.о міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що механізм ПСО, ухвалений кабінетом міністрів 20 травня, - тимчасове рішення, яке буде діяти до моменту запровадження фінансового механізму ПСО. 

 
Коментарі (0)