ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНад електрозабезпеченням Донбасу «нависли» суперечки

Над електрозабезпеченням Донбасу «нависли» суперечки

Голова уряду вимагає не платити за електроенергію, яка йде на захоплені терористами території, доки не з’ясується, за що конкретно платить Київ: за світло для бойовиків, чи українських громадян.

Прем'єр-Міністр Арсеній Яценюк вимагає припинити платити за електроенергію, яка йде на захоплені бойовиками території. Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду.

«Я дав доручення зупинити всі фінансові перерахунки в секторі електроенергетики, до того моменту, доки не з'ясується, за що ми платимо: за електроенергію, яка постачається терористам, чи за ту, яка постачається на територію України українським громадянам», - сказав Арсеній Яценюк.
 
«Я вимагаю від НКРЕ і Міненергетики встановити чіткий алгоритм: платиться тільки за ту електричну енергію, яка поставляється на території, що контролюються українською державою», - додав Прем’єр.
 
Окрім того, пан Яценюк попросив оприлюднити дані про те, скільки Україна витратила грошей «на постачання електроенергії та газу на території, що тимчасово знаходяться під контролем російських терористів».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.
 
Коментарі (0)