ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНадзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до вересня

Надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до вересня

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до середини вересня.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до середини вересня.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на «Радіо Свобола».

« На сьогодні діють надзвичайні заходи в енергетиці, ми практично не працюємо на антрацитовій групі вугілля. Споживання його мінімальне – 3,5-4 тисяч тонн на добу, тоді як ми споживали 22-25 тисяч тонн», - зазначив Насалик.

« Аналогічна ситуація триватиме практично до середини вересня, що дасть нам змогу повністю закупити вугілля антрацитової групи. Тим паче, що обсяги його зменшилися порівняно з минулим роком майже вдвічі», - додав міністр.

Нагадаємо, 11  травня Кабінет міністрів України продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електроенергії, запроваджених три місяці тому, ще на один місяць.

 березні Кабмін вперше продовжив НС на 1 місяць. 12 квітня надзвичайні заходи були продовжені вдруге.

Уряд України ухвалив рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетиці 17 лютого. У Кабміні стверджують, що це рішення ухвалили у зв’язку з блокадою залізниці на Донбасі і, як наслідок, обмеженням поставок вугілля антрацитової групи.

Надзвичайний стан передбачає перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

З 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.

 

 
Коментарі (0)