ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» анонсував підписання «зимового» пакету по газу

«Нафтогаз» анонсував підписання «зимового» пакету по газу

У «Нафтогазі» заявляють, що підписання «зимового» пакету з РФ щодо поставок газу в Україну можливе в кінці місяця. Крім того, у компанії наголосили, що на купівлю «блакитного» палива будуть брати кредити в ЄС

НАК «Нафтогаз України» очікує на підписання договору щодо поставок природного газу з Росії на зимовий період до кінця цього місяця. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболев, передає «Укрінформ».

«Це не означає, що ми не повинні підписати контракт з «Газпромом», який ми сподіваємося підписати у вересні», - сказав пан Коболев.

У «Нафтогазі» розраховують домовитися про поставки газу в ІV кварталі 2015 року, а також у І кварталі 2016 року.

Коболєв також зазначив, що Україна для закупівель газу буде брати кредити у європейських партнерів.

«Ми будемо брати гроші, в основному, у європейців у вигляді кредитів і в інших джерелах», - сказав він, відповідаючи на запитання щодо джерел фінансування закупівель газу для закачування в підземні газові сховища.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у російському «Газпромі» заявляють, що досі постачають природний газ на окуповані території Донецької та Луганської областей. Монополіст запевняє, що здійснює поставки згідно з контрактом із «Нафтогазом».

 
Коментарі (0)