ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Нафтогаз» буде економити паливо на двох містах

«Нафтогаз» буде економити паливо на двох містах

У «Нафтогазі» вирішили обмежити газопостачання для ТЕЦ двох українських міст. Таке рішення прийняте через борги компаній перед газовим монополістом та з метою економії «блакитного» палива.

Київським та Харківським ТЕЦ обмежать газопостачання. Відповідне рішення стосується підприємств, які мають борг за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» та продовжують його накопичувати. Про це «Україні Комунальнй» повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

У відомстві пояснили, що таке рішення прийнято з метою економії природного газу для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2014-2015 року.

«Відповідно, «Нафтогаз» надіслав доручення про відключення від газопостачання «Київенерго» (крім ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, яким споживання обмежено до технологічного мінімуму) та ряду інших підприємств теплокомуненерго. При цьому компанії, у яких заборгованість з’явилася лише внаслідок того, що органи державної або місцевої влади не перерахували компенсацію різниці у тарифах, від постачання газу відключатися не будуть», – йдеться в повідомленні.
 
Міненерго додало, що з огляду на зазначені умови, «Київенерго» не має можливості додержуватися належного температурного графіка теплоносія. Виконання доручення може призвести  до припинення гарячого водопостачання споживачів міста Києва. Для відновлення газопостачання підприємству необхідно погасити відповідну заборгованість НАК «Нафтогаз України».
 
В свою чергу мер Києва Віталій Кличко Кличко запевняє, що докладе всіх зусиль, щоб кияни не залишилися без гарячої води. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі мерії.
 
 «Я зроблю все, що від мене залежить, щоб кияни в даному випадку не залишилися відключеними від газу та гарячої води. Кабінет Міністрів та міністерство енергетики повинні зробити все, щоб кияни не відчували незручностей, якщо вони готові сплачувати за теплу воду та опалення», - сказав мер Києва. Він також наголосив, що кияни практично не мають боргів за опалення та воду.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», ТКЕ не схвалюють рішення «Нафтогазу» про відключення газу боржникам. Вони вважають, що воно спрямоване не стільки на неплатників, скільки на ті компанії, які забезпечують населення гарячою водою, спалюючи газ, якого може не вистачити взимку.
 
Коментарі (0)