ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз»: Газ для українців на 20% дешевше ринку

«Нафтогаз»: Газ для українців на 20% дешевше ринку

«Нафтогаз України» поставляє газ для потреб населення за ціною, яка на 20% нижче вартості палива, яке компанія закупила на лютий

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» поставляє газ для потреб населення за ціною, яка на 20% нижче вартості палива, яке компанія закупила на лютий, заявив директор інтегрованого газового бізнесу «Нафтогазу» Андрій Фаворов

«В середині січня ми проводили тендер на закупівлю з Європи газу на лютий. Було 17 учасників - всім відомі найбільші енергетичні компанії. Перемогла компанія, яка в еквіваленті запропонувала ціну 10,65 гривні за кубометр ... При цьому ціна, за якою ми зобов'язані продавати, становить 8,5 гривні», - сказав він.

19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року - до 8 550 гривень за тисячу кубометрів.

Крім того, Україна взяла на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом підвищити ціну на газ для населення на 15% з 1 травня 2019 року, а також з 2020 року зрівняти ціни для населення до ринкових.

 

 
Коментарі (0)