ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНафтогаз: Газова складова тарифу на тепло цьогоріч не зросте

Нафтогаз: Газова складова тарифу на тепло цьогоріч не зросте

Завдяки довгостроковим контрактам на газ для теплокомуненерго (ТКЕ) цьогоріч газова складова тарифу на тепло не зросте

 

Завдяки довгостроковим контрактам на газ для теплокомуненерго (ТКЕ) цьогоріч газова складова тарифу на тепло не зросте.

Як передає Укрінформ, про це заявив директор з енергоефективності та управління майном групи "Нафтогаз", голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко в інтерв'ю виданню "День".

"Нафтогаз зі свого боку зробив усе, щоб забезпечити тепловиків ресурсом на опалювальний сезон. Ми запропонували ТКЕ вигідні довгострокові угоди по 7,42 грн за кубометр. Таким чином, газова складова в тарифах на тепло, порівняно з минулим сезоном, не зросте", - сказав Щербенко.

Водночас він зазначив, що віднедавна тарифи на тепло та гаряче водопостачання повністю залежать від місцевої влади, тому рішення про підняття чи непідняття тарифів кожне окреме місто чи містечко ухвалюватиме самостійно.

Щербенко вважає, що компанії-управителі ТКЕ, які довели свої підприємства до жалюгідного стану, мають піти з ринку.

"За право управляти об’єктами мають змагатися тільки найкращі. Лише тоді вічно діряві труби вдасться замінити, а обладнання — модернізувати. А це в підсумку знизить і майбутні платіжки за комуналку", - прокоментував він.

Щербенко підкреслив, що Нафтогаз, як управитель двох ТЕЦ (у Новому Роздолі на Новояворівську на Львівщині) довів на власному прикладі, що підприємствами теплопостачання в Україні можна управляти ефективно.

Як повідомлялося, за рахунок впровадження енергоефективних технологій населення та підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) могли би зменшити споживання газу на 40-50%.

 

 

 
Коментарі (0)