ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» готовий до опалювального сезону

«Нафтогаз» готовий до опалювального сезону

У «Нафтогазі» ще раз нагадали про борги тепловиків перед компанією, проте пообіцяли забезпечити всіх споживачів природним газом в опалювальний сезон.

НАК «Нафтогаз» забезпечить всіх споживачів природним газом. Про це в ході засідання парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства щодо підготовки до опалювального сезону заявив представник НАК «Нафтогаз України» Юрій Колбушкін, повідомляє ForUm.

«Компанія повністю готова забезпечити всі споживачів природним газом», - заявив Юрій Колбушкін.

Також, він нагадав, що підприємства теплової комунальної енергетики за станом на 1 вересня п.р. заборгували НАК «Нафтогаз України» за природний газ 17,4 млрд гривень. Найбільше заборгували тепловики Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей, а також Києва.
Юрій Колбушкін вважає, що цю проблему можна вирішити шляхом формування Нацкомісією з регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) ціни на газ як на товар з урахуванням транспортування, а також прийняттям рішення Мінфіну до кінця ц.р. по компенсації різниці в тарифах і цінах.

У свою чергу, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Сергій Білоусов зазначив, що питання заборгованості підприємств теплокомуненерго вже розглядалося на нараді у прем'єр-міністра Миколи Азарова. «За результатами обговорення готується урядове рішення з питань надання різниці в тарифах на теплову енергію, погашення заборгованості за отримані комунальні послуги», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столична влада та керівництво «Київенерго» побоюються за проходження опалювального періоду 2013-2014 років в Києві, адже на сьогодні місто має численні борги за спожитий газ.

 
Коментарі (0)