ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» не планує домовлятися про «літній пакет»

«Нафтогаз» не планує домовлятися про «літній пакет»

«Нафтогаз» підтримує пропозицію Європейської Комісії щодо продовження дії чинної угоди щодо закупок російського газу, так званого «зимового пакету».

НАК «Нафтогаз України» підтримує пропозицію Єврокомісії щодо продовження дії «зимового пакету» до кінця наступного осінньо-зимового періоду (угода, погоджена українською, російською сторонами та Єврокомісією в ході тристоронніх «газових» переговорів в Брюсселі 31 жовтня 2014, – ред.). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз України».

Згідно з повідомленням, на підтримку цієї пропозиції та з метою забезпечення співробітництва між компаніями, «Нафтогаз» направив ВАТ «Газпром» листа, де запропонував розглянути можливість продовження дії «зимового пакету».
 
Нагадаємо, 27 березня українська сторона отримала від віце-президента Єврокомісії пана Шевчовича листа, в якому йдеться про його пропозицію російській стороні залишити в дії поточний механізм ціноутворення на російський газ, що постачається «Газпромом» для українських споживачів. Віце-президент також повідомив українську та російську сторону щодо готовності Єврокомісії провести тристоронню зустріч в Брюсселі в середині квітня.
 
«Нафтогаз» підтверджує готовність взяти участь в такій зустрічі для обговорення зазначених пропозицій.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», цієї зими Київ заощадив 16% на споживанні природного газу. Такої економії вдалося досягти за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій.
 
Коментарі (0)