ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» не платитиме «Газпрому» за нібито поставлений ним на окуповані території газ

«Нафтогаз» не платитиме «Газпрому» за нібито поставлений ним на окуповані території газ

Компанія наголошує, що не бере газ за контрактом з «Газпромом» на газовимірювальних станціях «Прохорівка» і «Платове».

 НАК «Нафтогаз України» не платитиме ВАТ «Газпром» за нібито поставлений ним на окуповані території газ. Про це йдеться у повідомленні  на офіційній сторінці компанії у Facebook.

«Газпром» відзвітував про поставки в Україну 1,2 млрд. кубометрів газу за перше півріччя. Схоже, менеджери «Газпрому» знайшли ідеальну можливість для списання збитків. Адже намалювати можна будь-яку цифру поставок, якщо вони не контролюються приймаючою стороною», - прокоментували у «Нафтогазі».

«Нафтогаз» не платитиме за газ, який ми не замовляли і не приймали. Останні обсяги газу, який ми замовили в «Газпрому», надійшли в Україну 25 листопада минулого року», - повідомили у компанії.

Як відомо, у понеділок «Газпром» заявив, що в першому півріччі 2016 року поставив на окупований Донбас 1,224 млрд. кубометрів газу.

У травні 2016 «Нафтогаз» вже заявляв, що не має наміру оплачувати «Газпрому» нібито поставлений ним на окуповані території газ.

 Відповідно, дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті "Нафтогазом".

НАК не купує газ у «Газпрома» з листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній території Україні.

 

 
Коментарі (0)