ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз не пускає аудиторів Рахункової палати

Нафтогаз не пускає аудиторів Рахункової палати

Фінансово-господарську діяльність НАК Нафтогаз України перевіряють Державна аудиторська служба (ГАС) і Державна фіскальна служба

Рахункова палата не має повноважень здійснювати перевірки в НАК Нафтогаз України

Фінансово-господарську діяльність НАК Нафтогаз України перевіряють Державна аудиторська служба (ГАС) і Державна фіскальна служба, яким надаються всі необхідні для перевірок документи. Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Як відзначили в компанії, на сьогоднішній день проводиться планова перевірка ГАС за період з 1 квітня 2017 року по 30 вересня 2018 року. Крім цього, за повідомленням Нафтогазу, тривають дві перевірки - планова (з 1 січня 2015 року по 30 червня 2018) і позапланова (по березень 2018).

У НАК Нафтогаз України підкреслили, що Рахункова палата України не має законних підстав вимагати проведення на об'єктах Нафтогазу аудиту ефективності стану планування та своєчасності надходження дивідендів до державного бюджету. Вимога про проведення такого аудиту надійшло від Рахункової палати в компанію на початку жовтня.

"Згідно із законом України Про Рахункову палату, Нафтогаз не відноситься до переліку об'єктів, до яких Рахункова палата може призначити аудит ефективності. Нафтогаз не є центральним органом виконавчої влади, що реалізує податкову і митну політику, а також не несе відповідальності за справляння надходжень до державного бюджету. Група Нафтогаз є найбільшим платником податків і зборів до державного бюджету України. у 2017 році надходження від Групи Нафтогаз склали 14% доходів до державного бюджету і склали 107,3 ​​м рд грн", - заявили в компанії.

Нафтогаз вважає вимогу Рахункової палати про проведення аудиту такої, що не відповідає законодавству.

Нагадаємо, сьогодні голова Рахункової палати Валерій Пацкан звинуватив керівництво НАК Нафтогаз України в недопуск аудиторів для здійснення перевірки.

 
Коментарі (0)