ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Нафтогаз» не переймається джерелами фінансування

«Нафтогаз» не переймається джерелами фінансування

НАК «Нафтогаз України» має намір залучити кредит на 2 млрд дол. При цьому, для компанії питання вибору банку для залучення кредиту є не принциповим.

Перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський вважає, що для НАК «Нафтогаз України» не принципово вибір банку для залучення кредиту. Про це він повідомив в інтерв'ю BBC-Україна.

«Я не бачу жодних проблем, в якому банку брати - в Deutsche Bank чи в «Газпромбанку». Тобто, якщо компанія потребує додаткових обігових коштів, це її позиція, де брати ці кошти. Тому контекст цього питання, наскільки я розумію, простежується лише в наступному - що якщо кредит не буде повернутий, тоді буде право, умовно кажучи, якихось додаткових умов до «Нафтогазу». Я вас запевняю, що уряд ніколи не піде на те, щоби таким шляхом вирішувати питання «Нафтогазу», - сказав пан Хорошковський.

За його словами, питання несплати по кредиту взагалі не стоїть. «Якщо «Нафтогаз» як компанія мав змогу домовитись про певні ставки, а також про певні суми кредитування, нас абсолютно це влаштовує. Тим більше, що це питання якраз стикується з питанням, про яке ми говорили, - про ефективність надання державної допомоги саме в цьому, газовому або комунальному, питанні», - додав перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір залучити у «Газпромбанку» кредит на 2 млрд дол. у зв'язку з виникненням термінової потреби у накопиченні фінансових ресурсів для виконання зобов'язань перед «Газпромом» за імпортований природний газ.

 
Коментарі (0)