ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Нафтогаз» підрахував втрати від зниженою норми розрахунків для ТКЕ

«Нафтогаз» підрахував втрати від зниженою норми розрахунків для ТКЕ

НАК "Нафтогаз України" негативно оцінює продовження дії пільгових вимог до теплопостачальних підприємств в частині розрахунків з компанією за поставлений газ до 1 травня поточного року

НАК "Нафтогаз України" негативно оцінює продовження дії пільгових вимог до теплопостачальних підприємств в частині розрахунків з компанією за поставлений газ до 1 травня поточного року.

Відповідну постанову Кабінет міністрів №263 від 27 березня вступило в силу 29 березня, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

У компанії нагадали, що постанова №942 від 14 листопада 2018 року про зниження норми розрахунків приймалася з метою врегулювання питання теплопостачання в проблемних населених пунктах і недопущення відключення газу для підприємств ТКЕ в опалювальний період і мало діяти до 1 квітня.

"Згідно з розрахунками фахівців" Нафтогазу ", в результаті введення в дію постанови №263 додаткове фінансове навантаження на компанію в результаті недоотримання коштів складе більше 787 млн ​​грн. При цьому зменшаться можливості компанії для інвестування у видобуток газу", - підкреслюється в повідомленні.

У компанії нагадали, що на сьогодні заборгованість тепловиків перед "Нафтогазом" становить 40,5 млрд грн.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів продовжив до 1 травня термін дії норми постанови №867 (від 19 жовтня 2018 року по PSO), згідно з якою необхідний для продовження постачання газу рівень розрахунків підприємств з "Нафтогазом Укріани" за спожите паливо повинен становити и 78% суми всіх підписаних з "Нафтогазом" договорів для теплокомуненерго (ТКЕ) і 60% - для теплоелектроцентралей (ТЕЦ), замість раніше встановлених 90%.

Нагадаємо, уряд постановою №867 від 19 жовтня 2018 року продовжило термін дії спецобязательств "Нафтогазу" продавати природний газ для потреб населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року, переглянувши формулу розрахунку ціни для продажу газу по PSO, (і підвищивши її на 23,5% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) і витратами на транспортування і поставку).

При цьому уряд вирішив підтримати теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ, врегулювавши питання розрахунків ТКЕ і ТЕЦ з "Нафтогазом" за природний газ.

Кабмін, зокрема, передбачив, що тимчасово, до 1 квітня 2019 року, буде діяти знижений з 90% до 78% для ТКЕ і 60% для ТЕЦ рівень розрахунків за спожитий ресурс для продовження "Нафтогазом" поставки газу.

 
Коментарі (0)