ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» підвищив ціну на газ для промислових споживачів

«Нафтогаз» підвищив ціну на газ для промислових споживачів

НАК "Нафтогаз України" з 1 лютого 2017 року підвищить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати на 22%

 НАК "Нафтогаз України" з 1 лютого 2017 року підвищить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 22%, або на 1 663,2 тис. грн – до 9 214,8 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно прес-релізу компанії в понеділок, вказана ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ в обсязі понад 50 тис. куб. м у місяць за умови отсутствуя боргів перед НАК.
 
Для інших покупців ціна в наступному місяці зросте на 21,1%, або на 1 766,4 тис. грн, – до 10 141,2 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).
 
"Ми імпортуємо виключно (100%) з Європи, тому зростання ціни на європейському ринку зумовив зростання цін в лютому", – повідомив "Нафтогаз" через деякий час на своїй сторінці в Facebook.
 
Компанія відзначила, що на ринку сформувалася "приємна тенденція" - кількість приватних компаній-імпортерів зростає: зараз частка недержавних компаній в імпорті складає 26%, тоді як в 2014 році вона становила 1%.
 
Як повідомлялося, ціна на газ для промспоживачів з передоплатою і без наявності боргів у січні 2016 року була встановлена НАК на рівні 6,94 тис. грн. До травня вона знизилася до 5,91 тис. грн, потім у серпні короткостроково зросла до 6,56 тис. грн, після чого знову була опущена до 6,04 тис. грн у вересні. На жовтень минулого року "Нафтогаз" підвищив її до 6,34 тис. грн, на листопад – до 7,38 тис. грн, а в наступні два місяці вона становила 7,75-7,78 тис. грн (з ПДВ).
 
В Україні з 1 жовтня 2015 року скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз України" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.
 
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
 
Коментарі (0)