ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» планує повернути втрачені кримські активи через суд

«Нафтогаз» планує повернути втрачені кримські активи через суд

«Нафтогаз» буде вимагати через міжнародні судові інституції відшкодування збитків та відновлення контролю над активами в тимчасово окупованому Криму та на шельфі. Загальна сума понесених збитків становить майже 30 млрд грн.

НАК «Нафтогаз України» вимагатиме у міжнародних судах відновлення контролю над активами, які втрачені через російську окупацію Криму, та відшкодування усіх понесених збитків. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

«За даними, підтвердженими міжнародними аудиторами, збиток «Нафтогазу» від припиненої діяльності у Криму лише за 2014 рік склав 13,8 млрд грн. Крім того, підтверджена аудиторами вартість втрачених активів у Криму становить 15,7 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, НАК «Нафтогаз України» втратив у тимчасово окупованому Криму та на шельфі 15 родовищ нафти та газу, 3 перспективні площі покладів нафти та газу, Глібовське підземне газосховище, більше 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільчі станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні — «Петро Годованець» та «Незалежність», а також багато інших об’єктів виробничої інфраструктури.

Також, компанія втратила можливість вести розробку родовищ, які містять близько 50 млрд куб. м газу, 3,5 млн тонн нафти та 1 млн тонн газоконденсату.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогазу» не варто розраховувати на докапіталізацію бюджету у наступному році. У Мінфіні зазначають, що чекають спаду дефіциту Компанії до нульового рівня.

 
Коментарі (0)