ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Нафтогаз» планує вийти на ринок електроенергії

«Нафтогаз» планує вийти на ринок електроенергії

НАК «Нафтогаз України» планує в першому кварталі 2022 року вжити на баланс 6 ТЕЦ, провести їх модернізацію і вийти цими потужностями на сегмент балансуючого ринку електроенергії в наступному році

 

НАК «Нафтогаз України» планує в першому кварталі 2022 року вжити на баланс 6 ТЕЦ, провести їх модернізацію і вийти цими потужностями на сегмент балансуючого ринку електроенергії в наступному році.

Про це 29 вересня під час круглого столу «Особливості« зеленого »енергетичного переходу і роль металургії» повідомив директор з комунікацій держкомпанії Максим Белявський.

«На сьогодні це рішення опрацьовується (рішення Кабінету міністрів про передачу ТЕЦ в управління« Нафтогазу »- ред.). Ми розраховуємо, що в першому кварталі наступного року 6 ТЕЦ будуть на балансі «Нафтогазу». Ми працюємо над модернізацією цих 6 ТЕЦ і розраховуємо зайняти сегмент балансуючого ринку у 2022 році », - сказав він.

Також Белявський прокоментував ціну на електроенергію, яку сьогодні генерують ТЕЦ, виходячи з ціни газу на європейському ринку (33 тис грн / куб м за станом на 29 вересня - ред.):

«Ми розрахували, що нам генерувати електроенергію на імпортному природному газі - не вигідно. Ця електроенергія буде в 5-6 разів дорожче найбільшої ціни на ринку «на добу вперед», - додав він.

 

 

 
Коментарі (0)