ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» планує заарештувати акції «Північного потоку-2» вже до кінця року

«Нафтогаз» планує заарештувати акції «Північного потоку-2» вже до кінця року

"Нафтогаз" розраховує отримати акції Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу "Північний потік-2", в рахунок боргу "Газпрому" в 2,6 мільярда доларів

"Нафтогаз" розраховує отримати акції Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу "Північний потік-2", в рахунок боргу "Газпрому" в 2,6 мільярда доларів, який компанія повинна заплатити за рішенням Стокгольмського арбітражного суду.

Повідомляється, що в НАК очікують, що це відбудеться вже в кінці року.

"В кінці цього року повинні пройти слухання про примусове виконання [рішення Стокгольмського арбітражу] у Великобританії. Якщо ми виграємо і до цього часу" Газпром "не виконає судове рішення, відповідні акції" Північного потоку-2 "будуть реалізовані на аукціоні", - заявив на прес-конференції комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Він також прокоментував те, що апеляційний суд Швеції у вересні зняв заборону на примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу. За словами Вітренко, "Нафтогаз" побудував свою лінію на те, що шанси "Газпрому" виграти суд настільки малі, що апеляція не може розглядатися як перешкода для примусового виконання рішення арбітражу. Суд, заявив директор "Нафтогазу", прийняв цю аргументацію.

13 вересня "Газпром" заявив, що Високий суд Англії та Уельсу зняв арешт з активів компанії на території Великобританії, до яких відносяться і акції Nord Stream 2, оскільки в країні знаходяться компанії-повірені, які організували заставу цих акцій під залучення фінансування. В обмін "Газпром" обіцяє не відчужувати акції Nord Stream до розгляду справи суті.

 

 
Коментарі (0)