ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРозділення «Нафтогазу» планують пришвидшити

Розділення «Нафтогазу» планують пришвидшити

Уряд планує пришвидшити «розкол» «Нафтогазу» на три компанії. Це, на думку парламентарів, приведе енергетичний ринок країни у повну відповідність до вимог Третього енергетичного пакету.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає Парламент пришвидшити розгляд закону про реформування ринку природного газу. Цей документ передбачає розділення НАК «Нафтогаз України» на три компанії, що допоможе привести енергоринок країни у відповідність із Третім енергетичним пакетом. Про це Глава уряду сказав під час засідання Національної ради реформ, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

«Мова йде про приведення всього енергетичного сектору України в повну відповідність до Третього енергетичного пакету. Ми розділяємо НАК «Нафтогаз України» на три компанії», - сказав Арсеній Яценюк.

На думку чиновника, прийняття закону про ринок газу забезпечить енергопостачання України та країн Європи у цьому році та реформування системи тарифів.

«Для забезпечення енергопостачання і України, і Європи в поточному році нам треба ухвалити закон про ринок газу, в тому числі реформувати всю систему тарифів, забезпечити соціальні мінімуми і стандарти, соціальну допомогу з Державного бюджету України для всіх верств населення, які цього потребують», - наголосив Прем’єр-міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна поставила рекордні об’єми природного газу з Словаччини. «Блакитне» паливо надійшло у більшому обсязі, ніж очікувала українська сторона.

 
Коментарі (0)