ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» починає наповнювати сховища вже з квітня

«Нафтогаз» починає наповнювати сховища вже з квітня

НАК «Нафтогаз України» готується до наступного опалювального сезону. У квітні планується почати закачування газу в підземні сховища. Необхідні обсяги споживання на 2016 рік оцінюються в 32 млрд куб м.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує в квітні почати закачування газу в підземні сховища для наступного опалювального сезону, розповів глава НАКу Андрій Коболєв, передає УНІАН.

«Дивлячись на режим роботи системи сьогодні, я думаю, що це буде, як завжди, квітень», - сказав Коболєв.

При цьому глава «Нафтогазу» не повідомив точних обсягів, які компанія планує закачати в підземні сховища в 2016 році, відзначивши лише, що обсяги будуть емнтшімі в порівнянні з торішніми.

«Обсяг закачування буде менше, ніж в минулому році», - зазначив Коболєв.

Також глава «Нафтогазу» висловив надію, що в 2016 році загальне споживання газу в Україні може скоротитися до 32 млрд куб м, тоді так як в 2015 році Україна використала близько 34 млрд куб м газу.

Очікується, що до опалювального сезону 2016-2017 рр України накопичить 7 млрд куб м газу в сховищах. Поточний же опалювальний сезон очевидно завершиться 15 квітня.

Нагадаємо, Україна вже протягом 117 днів не закуповує газ у Російської Федерації, користуючись реверсними поставками з країн Європейського Союзу.

Нагадаємо, як раніше заявляв Міністр регіонального розвитку Генадій Зубко, Україна в змозі знизити споживання природного газу на 30%. Але це буде можливо тільки в разі проведення термомодернізації будинків, а фінансування на ці цілі повинен забезпечити Фонд енергоефективності. Однією з головних проблем енергетичного сектора в Україні є недосконалість механізму опалення житлового сектора, де втрачається близько 60% спожитої енергії або майже 3 млрд дол щорічно.

 
Коментарі (0)