ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» поділиться запасами із ОПЗ

«Нафтогаз» поділиться запасами із ОПЗ

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України прийняло рішення, що дозволить забезпечити постачання газу на ОПЗ з ресурсу Нафтогазу.

 

27 липня в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ), яке здійснює корпоративне управління 100% акцій НАК «Нафтогаз України» видали наказ, що дозволяє «Нафтогазу» укласти договір з ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ), а саме щодо постачання природного газу на липень 2016 року в обсязі 45 млн. кубометрів газу та загальною вартістю 302,6 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

Для підписання договору також необхідне рішення про надання згоди на вчинення правочину із зацікавленістю відповідного органу управління ОПЗ, а саме, наглядової ради підприємства.

ОПЗ мав виплатити Нафтогазу 5,4 млн. грн. в рахунок погашення накопиченої заборгованості, що й було виконано.

Варто також нагадати, що 27 липня закінчився термін , протягом якого ОПЗ має надати Укртрансгазу підтвердження щодо наявності ресурсу газу. Згідно з вимогами кодексу газотранспортних мереж та чинного законодавства, якщо підприємство не укладе угоду з будь-яким постачальником, Укртрансгаз буде вимушений виконати дії з фізичного припинення постачання газу такому споживачу.

 

 
Коментарі (0)