ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» погрожує санкціями теплоенергетикам

«Нафтогаз» погрожує санкціями теплоенергетикам

НАК «Нафтогаз України» погрожує блокуванням рахунків теплопостачальним компаніям, якщо енергетики не розрахуються за спожитий природний газ. Щоб уникнути санкцій, теплокомуненерго повинні виплатити 27 млрд грн.

НАК «Нафтогаз України» в черговий раз вимагає від підприємств теплокомуненерго погасити заборгованість в розмірі 27 млрд грн за спожитий газ, в іншому випадку, компанія загрожує блокуванням рахунків злісних неплатників. Про це НАК повідомляє на своєму офіційному сайті.

«У відповідності з вимогами закону, природний газ реалізується в Україні лише за умови стовідсоткової оплати послуг з газопостачання споживачами природного газу. У разі порушення споживачами умов договорів «Нафтогаз України» буде змушений обмежити постачання природного газу, а також у судовому порядку блокувати рахунки злісних неплатників», - говориться в повідомленні компанії.

Газопостачальна компанія також заявила, що звернулася з проханням врегулювати ситуацію до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також до представників регіональної виконавчої влади, керівникам підприємств теплоенергетики. НАК вимагає «вжити всі можливі заходи для термінового погашення існуючої заборгованості за спожитий природний газ».

Як раніше повідомляла «У.К.», сумарна заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики (з урахуванням попередніх періодів) становить 27 млрд грн і продовжує збільшуватися. У свою чергу, нарощування «газового боргу» теплопостачальними компаніями не сприяє своєчасним розрахункам НАК за природний газ перед російським ВАТ «Газпром». На сьогодні загальний борг НАКу перед російським монополістом становить 3,29 млрд дол. 

 
Коментарі (0)