ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Нафтогаз» поїде в Росію домовлятись про вартість транзиту газу

«Нафтогаз» поїде в Росію домовлятись про вартість транзиту газу

«Нафтогаз» делегує до Москви групу для переговорів щодо ціни на транзит російського природного газу територією України. Планується, що перемовини будуть проводитись із заступником голови «Газпрому».

Делегація від НАК «Нафтогаз України» найближчим часом відвідає Москву для обговорення із заступником голови ПАО «Газпром» Олександром Медведєвим нові тариф на транзит природного газу територією України. Про це заявило джерело знайоме із ситуацією, передає «Інтерфакс-Україна».

Зараз ставка транзиту визначається довгостроковим (з 2009 по 2019 рік) контрактом «Нафтогазу» і «Газпрому». Вона визначається за формулою, залежною від вартості паливної складової та інфляції в Європі.

У другому кварталі 2015 року ставка транзиту природного газу через територію України за контрактом з «Газпромом» становила 2,7 дол за 1 тис. куб. м на 100 км.

Офіційно розмір можливого ефективного підвищення тарифу не називався.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна здійснюватиме транзит російського газу через свою територію за старими тарифами, без 50% підвищення, до підписання з РФ «газового» договору. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За цого словами, наразі в Україні немає відповідної бази для виставлення рахунку Російській Федерації.

 
Коментарі (0)