ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Нафтогаз» посприяє виробництву біогазу

«Нафтогаз» посприяє виробництву біогазу

Сьогодні Україна може виробляти більше 6 мільярдів кубометрів біогазу та біометану на рік. «Нафтогаз» планує посприяти розвитку виробництва відповідних видів палива.

Україна вже сьогодні має можливість виробляти близько 6,3 млрд куб. м біогазу та біометану на рік. Відповідні оцінки надали учасників наради, яка була присвячена перспективам виробництва біогазу в Україні, передає прес-служба НАК «Нафтогаз України».

««Нафтогаз» вітає збільшення виробництва альтернативних видів газу в Україні та підтримає надання доступу виробників біогазу до транспортних потужностей української ГТС», – йдеться в повідомленні.
 
Зазначимо, під час конференції представники німецьких компаній презентували власний досвід виробництва та реалізації біогазу. За їх розрахунками, вже сьогодні Німеччина виробляє близько 2 млрд куб. м газу і планує до 2030 року довести його виробництво до 10 млрд куб. м, або 10% внутрішнього споживання.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», досягнення домовленостей про умови постачання природного газу в Україну після 1 квітня буде залежати від геополітики.
 
Коментарі (0)