ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» пропонує збільшувати закупки європейського газу

«Нафтогаз» пропонує збільшувати закупки європейського газу

«Нафтогаз» пропонує Кабміну збільшувати постачання газу з Європи. У компанії кажуть, що поставки палива з Європи будуть залишатися з економічної точки зору конкурентоспроможними.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» пропонує Кабінету міністрів і надалі продовжувати збільшувати реверсні поставки газу з Європи, не залежно від того, яким чином розвиватимуться відносини з російським газовим монополістом компанією «Газпром». Про це в ефірі одного з телеканалів сказав голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передають «Українські новини».

«Стратегія, яку ми пропонуємо уряду дуже проста - як би не розвивалася ситуація з «Газпромом», нам все одно необхідно продовжувати збільшувати реверсні потужності, використовувати їх у доцільному обсязі», - сказав він.
 
За словами пана Коболєва, головною причиною зниження ціни на російський газ для України є диверсифікація поставок газу в Україну.
 
На думку голови правління «Нафтогазу», ціна на європейський газ буде падати і надалі, і поставки газу в Україну через країни Європи будуть залишатися з економічної точки зору конкурентоспроможними, навіть після зниження ціни на газ від «Газпрому».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась майже на 5% та складає близько 20 мільярдів гривень.
 
Коментарі (0)