ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» пропонує знижку на транзит за відмову від «Північного потоку-2»

«Нафтогаз» пропонує знижку на транзит за відмову від «Північного потоку-2»

В Україні придумали, як змусити Москву відмовитися від будівництва «Північного потоку-2»

В Україні придумали, як змусити Москву відмовитися від будівництва «Північного потоку-2»

Ставка на транзит російського газу в разі продовження контракту після 2019 року при повному завантаженні потужностей українського газопроводу буде на 20% нижчою за ту, яку «Газпром» платить за чинним контрактом

Це буде в тому випадку, якщо Москва відмовиться від реалізації проекту «Північний потік - 2», заявив комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Цей рівень тарифу (який« Нафтогаз »пропонує в разі продовження контракту на транзит газу після 2019 року - ред.) На 20% менше ставки плати за транзит за існуючим контрактом з ВАТ« Газпром », а також в 2,3 рази менше середньої вартості транзиту за діючими регульованими тарифами, встановленими НКРЕКП в грудні 2015 року », - написав Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

Вітренко зазначив, що це стане можливим у разі, якщо «Північний потік - 2» не буде побудований, і при повному завантаженні українського газопроводу, в тому числі шляхом розблокування Росією транзиту газу, який видобувається приватними російськими компаніями і в Середній Азії. За словами Вітренко, такий тариф також нижче, ніж вартість транзиту газу через «Північний потік - 2».

Як повідомляла Politeka, президент США Дональд Трамп розкритикував проект газопроводу «Північний потік - 2» і заявив, що Німеччина знаходиться в заручниках у Росії. Заява була зроблена перед робочим сніданком з генсеком НАТО в Брюсселі.

«Німеччина повністю контролюється Росією. Після будівництва нового трубопроводу понад 70% поставок природного газу будуть надходити з Росії », - зазначив президент США.

Нагадаємо, раніше в НАТО розповіли, як Трамп вплине на рішення Європи по «Північному потоку-2».

Відзначимо, що найближчим часом Україна, Росія і Європейський Союз обговорять умови транзиту газу.

 

 
Коментарі (0)