ГоловнаКоментаріГазопостачання«Нафтогаз» просить грошей у ЄС на газопровід в Польщу

«Нафтогаз» просить грошей у ЄС на газопровід в Польщу

«Нафтогаз» хоч і сподівається на європейські інвестиції для будівництва двохстороннього газопроводу до Польщі, та все ж віддає перевагу залученню коштів безпосередньо у компанію.

НАК «Нафтогаз України» сподівається отримати фінансову підтримку від Євросоюзу на будівництво газового інтерконектора з Польщею. Однак, можлива і співпраця з Китайським банком. Першочерговим завданням є залучити інвестиції у внутрішньодержавну ГТС. Про це заявив директор з розвитку «Нафтогазу» Юрій Вітренко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Якщо ми говоримо про новий інтерконектор з Польщею, то логічніше говорити на цю тему з Європою, а не з Китаєм. У інтерконектора труба повинна бути і на тій стороні. Ми звернулися за відповідною програмою Європейського Союзу, яка дозволяє отримувати фінансування ЄС», - сказав він.

Однак, за словами пана Вітренка, НАК не відкидає можливості залучення коштів Державного банку розвитку Китаю для будівництва з’єднувального газопроводу. Однак пріоритетом все ж є залучення коштів для проектів внутрішнього газовидобування, реконструкції станцій, які виробляють тепло.

Читайте також: Францію попросять вкладати гроші в українську ГТС

«Робота йде. Проекти представлені на досить детальному рівні. Це дуже складні технічні проекти, які узгоджуються з різними організаціями в Китаї та Україні. Вони (китайський банк, - ред.) дають кредити тільки на проекти, які вже пройшли всі стадії узгодження, під які вже є всі необхідні інфраструктурні ресурси – така специфіка», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до західних партнерів із закликом інвестувати в українську газотранспортну систему.

«Ще раз звертаємося до наших західних партнерів з тим, що настав час інвестувати в українську газотранспортну систему і українські газові сховища», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 
Коментарі (0)